Joyzine.se


Recension - Demo

Phony Phokes
Live at the phat phlantage
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2001-10-10
Hemsida: www.phonyphokes.net

De flesta demos brukar vara framtragglade i någon svettig replokal, men funkarna i Phony Phokes från Vänersborg har provat ett annat grepp. Den här demon är inspelad under en livespelning i Maj i år och inte oväntat känns musiken väldigt levande.

Vi bjuds på fem melodier varav tre är skrivna av killarna själva. De två övriga är covers på Agurk Players-låtarna Phat Phokes och Don´t you feel lonely. Lite oväntat är att det faktiskt är de två coverlåtarna som håller lägst klass. De egenhändigt tillverkade låtarna svänger betydligt bättre och tempot är dessutom betydligt högre i två av dem.

Demon inleds med att en man påannonserar bandet och sedan liras det för fullt i knappt 25 minuter. En sak är säker och det är att det finns potential i det här bandet, killarna är duktiga på att spela och verkar vara avspända när de spelar inför publik. Sättningen består av trummor, bas och gitarr precis som de flesta band men även lite extra percussion har smugits in och gör ljudet lite extra fylligt.

Helhetsintrycket hade blivit betydligt bättre ifall coverlåtarna plockats bort, inte för att det spelas dåligt i dem utan för att det helt enkelt är potenslösa låtar. Men det är klart, en demo med bara tre låtar hade ju känts lite väl fattigt. Synd också att de flesta mellansnacken har klippts bort, det hade varit intressant att lyssna till dem. Är man ett fan av smekande, mjuk och stundtals riktigt rockig funk är det här ändå något att satsa på för det svänger stundtals riktigt bra. Now I Know är en melodi med hitpotential som alla borde få chansen att lyssna till.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Phony Phokes (2002-08-03)
Phony Phokes ()

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner