Joyzine.se


Recension - Live

The Radio Dept
Emmabodafestivalen
2010-07-29
Av: Alexander Hellgren
Publicerad: 2010-08-01
Hemsida: myspace.com/officialradiodept

Ett dilemma är vad det är. På ett sätt är det trist att se och recensera ett band två festivaler i rad, det blir ju oftast i princip samma grej två gånger. På ett annat sätt är det intressant och givande, eftersom man förhoppningsvis kan märka en utveckling till det bättre. Det sistnämnda gäller The Radio Dept ikväll. Sämre speltid än när jag såg bandet på Siestafestivalen, men en märkbart bättre spelning. Sedan älskar jag bandet och då är det svårt att inte bli på ännu bättre humör.

Låtarna från ”Clinging to a Scheme” sitter live betydligt bättre nu och det tekniska strulet verkar ha lämnats i Hässleholm. Tajtare band och nu får publiken även monsterhiten (nåja) Freddie and the trojan horse till i alla fall min stora glädje. Det är föga proppfullt framför scenen, men trots att radioavdelningen är vanan trogen att vara allt annat än publikfriande verkar de som befinner sig där belåtna. Låtskatten bandet har samlat på sig genom åren imponerar live på ett sätt jag inte väntat mig och det avslutar precis lika fint och stämningsfullt med Never follow suit.

Jag tror att jag står på det ben som säger att det är intressant och givande att se ett band två festivaler i rad, för jag är väldigt nöjd med utvecklingen hos The Radio Dept.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Det bästa från 00-talet
The Pains of Being Pure at Heart
The Radio Dept. (2008-08-30)
The Radio Dept. (2010-05-29)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Emmabodabesökare, 2010-09-08 21:56:03 (85.225.177.42)

Ett av de tråkigaste band jag sett live

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner