Joyzine.se


Recension - Skiva

Suede
Head Music, 1999
Skivbolag: Sony
Av: Daniel Arosenius
Publicerad: 1999-10-10
Hemsida: www.suede.co.uk

Den engelska gruppen Suede släppte i somras sitt nya album "Head Music". Nog är det känt världen över vilka Suede är efter deras framgångar med skivan "Coming Up". Suedes sångare Brett har en mycket speciell röst och måste sjunga genom ett filter. Hans röst låter väldigt manipulerad.

"Head Music" är en skiva som närmast kan beskrivas konstgjord. Ljudet på låtarna är väldigt mixat och modifierat, men det är bra! Bästa låten på skivan tycker jag är She´s in fashion , en låt som handlar om en kändis som syns på alla omslag till tidningar och cigarettpaket. Helhärliga balladen Down som påminner om R.E.M:s låt Everybody Hurts återfinns också på skivan. Suede har utvecklats på "Head Music" och visar en ny musikalisk sida, de flesta låtarna är lugna och avspända. Titelspåret, som självklart har samma namn som skivan är också den låt som mest påminner om E-types datamodifierade alster. Enda skillnaden är att det här inte rör sig om några melodilösa technohits, utan finstämda Suede-toner. De enda spåren på skivan med lite mer liv är suveräna Can´t get enough och den skumma låten Elephant man . En låt där bandet visar en ny sida är Indian Strings . Det är en indianinfluerad bongoballad med stillsamma melodier kryddat med sensuell sång.

"Head Music" är en bra och varierad skiva. Men inte förrän Suede lägger ned filtren och rockar till låtarna får de en värdig plats i mitt CD-ställ.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Bahnhof
Hultsfredsfestivalen 2011
Suede (2011-07-14)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner