Joyzine.se


Recension - Skiva

Invasionen
Saker som jag sagt till natten, 2011
Skivbolag: Sony Music
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2011-09-27
Hemsida: myspace.com/invasionensweden

Efter år av agiterande, ilsken musik, stora gester och spattigt utspel ska Dennis Lyxzén plötsligt reflektera på svenska.

Det är inte helt lätt att ta till sig.

Invasionen uppstod ur The Lost Patrol Band när det blev käbbel om bandnamnet och förra sommaren turnerade gänget flitigt i festival-Sverige. Då var låtarna betydligt mer strikt knutna till en punkscen där Lyxzén kändes väldigt hemtam och det faktum att texterna var på modersmålet kändes mest logiskt.

På ”Saker som jag sagt till natten” har gruppen antagit en betydligt mer återhållen form. Nu handlar det snarare om melodiformad rock med krautig vibb och med väldigt mycket drömska stämningar insmugna mellan gitarrfigurerna. Det innebär med ens att texterna och sången hamnar mycket mer i fokus.

Sångaren bekänner själv att det känts lite obekvämt att spela upp materialet för nära och kära ibland och visst är det lite avigt att lyssna till en början. När herrn vältrar sig i nostalgi i Sanningsenligt krävs det till exempel flera lyssningar innan poletten faller ner.

Invasionen har blivit svårare att ta till sig, men trots att vissa texter känns lite så där (blir lätt så på svenska) blir slutresultatet helt okej. Vissa bitar upplever jag som lite för geistlösa för att det ska vara riktigt Lyxzénskt, men det vägs upp av vassa dängor som Demonerna och Martyrskap.

”Saker som jag sagt till natten” är det mest mångfacetterade som den här herrn satt sitt sigill på, på länge och en intressant skiva. Frågan är vart det tar vägen härifrån...

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Årets bästa 2011 enligt Mikael Mjörnberg
West Coast Riot 2010
Invasionen (2010-06-17)
Invasionen (2010-05-27)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner