Joyzine.se


Recension - Skiva

Imperial State Electric
In Concert!, 2011
Skivbolag: Psychout Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2011-04-26
Hemsida: myspace.com/imperialstateelectric

Nicke Andersson är en man som alltid varit mån om och intresserad av rockhistorien. Därför är det väldigt logiskt att han med sitt Imperial State Electric väljer att spela in ett gäng covers som blivit en viktig del av orkesterns liverepertoar och langa ut dem på marknaden som minialbum på både CD och LP.

Den flitige musikanten gillar dammet som stiger från gamla vinylbackar och det hörs oerhört tydligt på ”In Concert!”, en sex låtar lång tur där bland annat Chuck Berry, The Beatles och The Runaways sätts på altaret.

Det låter retro, Imperial State Electric lyckas väl med att bevara den gamla charmen från originalen, men tappar för den sakens skull inte bort sin egen identitet. Kände man inte till förlagorna skulle ”In Concert!” lätt ha kunnat misstas för att vara ett egenhändigt komponerat Nicke Andersson-epos.

Där till ska också tilläggas att draget att spela in låtarna live i studion blivit väldigt lyckat. Imperial State Electric är förstås en orkester vars retrosniffande rockmusik gör sig som allra bäst uppe på tiljorna och som skivtiteln antyder har man faktiskt lyckats fånga den energisk livestämningen på den här plattan trots att det är en studioinspelning. Det är värt att applådera.

Men så mycket mer än just kul en stund är det tyvärr inte. Nicke nickar tjusigt mot sin älskade historia och sen är det inte så mycket mer med det. Trots alla de positiva punkter jag räknar upp vägrar känslan att Imperial State Electric mest slentrianhyllas på grund av herrns tidigare stordåd på den musikaliska arenan att släppa.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

The Centerfolds
Sonisphere 2010
Imperial State Electric (2010-07-03)
Imperial State Electric (2010-08-07)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner