Joyzine.se


Recension - Skiva

Imperial State Electric
Pop War, 2012
Skivbolag: Psychout Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2012-03-09
Hemsida: imperialstateelectric.se

Jag ska ärligt talat medge att jag faktiskt inte vet vad Nicke Andersson menar med titeln på sin andra långkörare under Imperial State Electric-flagg. Menar han att skivan är en krigsförklaring gentemot pop eller att han tar med sig popen ut som vapen i krig, eller...

Den andra tolkningen är den som känns mest logisk när man umgås med skivan. ”Pop War” är nämligen det mest poppiga Nicke Andersson varit inblandad i på bra länge. Detta sagt med väldigt många nyanser i spektrat givetvis. Det är ändå Nicke Andersson och ett rockband vi snackar om.

Nicke Andersson är Nicke Andersson och ”Pop War” skiljer sig bara marginellt från debutplattan som i sin tur bara skiljde sig marginellt från vad frontmannen gjorde med omhuldade The Hellacopters. Det är där den där lilla popkänslan kommer in i bilden. Bredbent rock blir ofta ganska mycket intressantare med en gnutta popnerv inkorporerad i låtarna och så är det även här. Inte minst i snygga Sheltered In The Sand.

Men i grund och botten är det en skiva som ni vet precis hur den låter innan ni låtit den spinna. På gott och på ont. Med rock och med pop.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Peace & Love 2010
The Centerfolds
Imperial State Electric (2010-08-07)
Imperial State Electric (2010-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner