Joyzine.se


Recension - Skiva

Nippe Svensk
Den vedervärdige mannen från Älvsjö, 2012
Skivbolag: Egen utgivning
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2013-01-08
Hemsida: www.nippesvensk.se

”Den vedervärdige mannen från Älvsjö”, den vedervärdige trubaduren i samtiden, den flasksjungande gossen i vissvängen, den överskattade textförfattaren i deppträsket...

Det är lätt att fastna i ett eländigt travesterande av skivtiteln. För ärligt talat, den här soloskivan från herrn som i början av 2000-talet gjorde sig ett namn tillsammans med halvfestliga gruppen Svensk Pop är på många sätt ganska vedervärdig.

För det första kan herrn inte sjunga. Den halvfalska leverans som kommer ur honom är inte charmig, snarare enerverande tveksam och svajande. Dessutom tycker jag de i pressmaterialet så hyllade texterna saknar spets och ibland mest känns konstruerade. Jag imponeras inte.

Men hur låter det då? Bitvis är det så där lite tillbakalutat jazzigt på ett inte helt tokigt vis. Till större delen opererar Nippe Svensk dock på visorienterade domäner. Jag får snabbt associationer till Wille Crafoord (som Svensk laborerat tillsammans med, precis som med Dan Viktor och Sanna Carlstedt), även om Nippe då gör prylen betydligt bättre och mindre klämkäckt.

Som helhet betraktad är ”Den vedervärdige mannen från Älvsjö” dock något ni klarar er väldigt bra utan. Svensk Pop var betydligt roligare.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Rosi, 2013-01-08 19:50:16 (80.217.227.54)

Kan ju inte annat än tro att recenenten inte lyssnat på skivan... :P Sjunga kan Nippe, både live o på skiva, dessutom måste tilläggas att texterna är helt underbara!

Emma, 2013-01-08 19:13:24 (94.255.250.66)

håller inte med alls skivan är jättebra, bättre än svenskpop, men kräver kanske några lyssningar

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner