Joyzine.se


Recension - Skiva

Joshua Radin
Wax Wings, 2013
Skivbolag: WW
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2013-05-15
Hemsida: www.joshuaradin.com

Det är knappast någon skräll att Joshua Radins låtar dyker upp i var och varannan amerikansk teveserie. Hans bitterljuva, tillrättalagda musik är som klippt och skuren för formatet och den snyggt känslosamma röst han besitter sätter den där extra lilla eggen på tillvaron som gör känslosamma scener ännu starkare.

Det är känslan även när han frestar med ”Wax Wings”, men som albumartist börjar han bli lite urvattnad. Det är snyggt, det är känslosamt och det är välarrangerat, men det börjar bli väldigt mycket same story all over again när det kommer till herr Radin och hans komponerande. ”Wax Wings” är bara som en fortsättning på allt annat han har gjort tidigare. En fullt logisk sådan, men ändock en tydlig upprepning och precis som i film och tevebranschen är uppföljarna sällan lika intressanta som originalet.

Därför blir jag bara måttligt upphetsad av den här given trots att Joshua Radin kanske levererar sin mest själfulla sånginsats sedan mästerliga ”Simple Times”. Det är bra, men jag vill ha lite mer än bara slickad teveseriepop med drömsk kant.

Trots det kan jag naturligtvis inte värja mig mot oerhört vackra kärleksförklaringen Lovely Tonight. Den är fantastisk.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Årets bästa skivor 2009
Musiken, litteraturen och det trasiga
Joshua Radin (2011-01-01)
Joshua Radin (2009-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner