Joyzine.se


Recension - Demo

Cassus
Embrace The Restless
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2010-08-24
Hemsida: myspace.com/cassushlm

Det här är tredje gången jag skriver om Hässleholms mest notoriska rockare och än en gång har de gjort en liten riktningsförändring.

Första gången hette demon ”Searching the wastelands” och jag var helt lyrisk. Cassus hade skrivit en superhit och blandade oblygt ett 70-talsarv med modernare rocktakter. Jag drog paralleller till stonergungande gäng som Dozer och Spiritual Beggars och drog dessutom in Foo Fighters på något hörn. Det var lysande rockmusik helt enkelt.

När det så blev dags för ”Through the woods” och en andra recension fattade jag ingenting. Cassus hade lagt precis allt som var bra på hyllan och ägnade sig istället åt ett ostigt retrokoncept där progressiva toner var en del av ljudidealet och där de bara framstod som en sämre kopia av sådant som skrevs för 30 år sedan. Rent av en kopia av sådant som inte ens var särskilt bra ens då. Besvikelse.

Så var står bandet nu när det är dags för en tredje giv att hamna under luppen? De har blivit kvar med ena benet i demo nummer två men samtidigt öppnat vyerna för det andra på samma sätt som skedde på lysande ”Searching the wastelands”. Det är med andra ord med blandade känslor jag tar mig an ”Embrace The Restless”. I grunden handlar det ändå om smygproggig musik som spanar mot svunna tider, men en melodisk lite rockpoppig ådra har tillåtits smyga sig tillbaka in i kompositionerna.

Det gör att Cassus gör ett bättre intryck den här gången, men att de ändå inte är tillbaka där jag vet att de kan göra stordåd.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Cassus ()
Cassus ()

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner