Joyzine.se


Recension - Skiva

Darn
A million ways to fail (ep), 2006
Skivbolag: Outshine Music
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2007-02-13
Hemsida: www.darnmusic.com

Stockholmska Darn har harvat på ett bra tag nu. Hela tiden i ett putsat gränsland mellan grunge och amerikaniserad rock. Ibland intressant, ibland mördande tråkigt, men alltid välspelat och genomtänkt. Gruppen har också nått en viss framgång. Hårt slit lönar sig mina goda demogrupper där ute!

Men nu har Darn nåt en punkt de aldrig varit vid tidigare och som inte riktigt klär dem. De låter helt enkelt alldeles för bra. Ni vet så där putsade och inställsamma som så många amerikanska rockklåpare på skvalradion. Så tillrättalagt att alla känsla och intimitet går förlorad. Epn ”A million ways to fail” låter helt enkelt så bra att den blir platt. Känslomässigt iskall.

Det är synd. Darn består av duktiga musiker och har inte minst en väldigt duktig sångare i Roger Jacobsson. Men här dribblar de bort sig. Den smuts som tidigare tillåtits i både ljudbild och låtmaterial är som bortblåst. Darn har aldrig varit så här nära Creed och deras efterföljare och det menar jag inte i en positiv mening.

Om det är ett medvetet val i gruppens bergochdalbane-aktiga karriär ska vi väl låta vara osagt. Men det känns som en förlust att den grupp vars senaste ep – ”Myopic Truth” – var riktigt bra plötsligt fått ett återfall till osexig skvalrock. Halvballaden Circles är bäst av de fyra spåren, men det är för slätstruket för att jag ska kunna vara nöjd. Kom igen nu Darn, jag vet att ni kan bättre!

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Promopop - Johan Berger
Idrotten har kollektivt dålig musiksmak
Navid Modiri & Gudarna (2008-01-01)
Riddarna (2011-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner