Joyzine.se


Recension - Skiva

In Flames
Come Clarity, 2006
Skivbolag: Nuclear Blast
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2006-02-07
Hemsida: www.inflames.com

”Come Clarity” är på intet sätt en omedelbar platta. Jag minns första gången jag hörde ”Clayman”, hur låt efter låt bara knockade mig med briljans. Det var ett riktigt drömscenario och ”Clayman” är en skiva som håller än idag, den jag skulle välja om jag tvingades sätta en In Flames-platta före alla andra. Så är alltså inte fallet med ”Come Clarity”. Om hela sanningen ska fram var jag inte så värst imponerad första gången jag hörde plattan. Men med tiden kommer också låtarna.

”Come Clarity” aspirerar på en plats bland In Flames bästa plattor, det är inget snack om saken. Här finns så pass många sprängkraftiga låtar. Vad som är mest slående är dock att herrarna tycks säkra i sig själva igen. ”Reroute to remain” och ”Soundtrack to your escape” var båda lite trevande. Som led i ett sökande efter den perfekta formen. Nu låter det som om In Flames hittat det där uttrycket. ”Come Clarity” bjuder på mogen fläskmetal.

Men, och det är ett stort men! Det som gör att ”Come Clarity” aldrig exploderar och blir den där formidabla uppvisningen (så som ”Clayman” kändes) är att här finns för många utfyllnadsspår. Och nu talar jag inte om ”Come Clarity”-sound vs ”Clayman”-sound, sådana jämförelser får de mest insnöade av metalpuritaner ägna sig åt. Nej, alla låtar på den här inspelningen håller helt enkelt inte. Det saknas lite slagkraftiga refränger, blir ibland lite för statiskt.

Majoriteten av materialet är dock riktigt vasst. Inledande mangelkolossen Take this life har en trallvänlig refräng, Crawling through knives är fantastiskt stämningsfull och titelspåret, en lugn, känslosam historia, är snudd på briljant. Och duetten med Lisa Miskovsky undrar ni? Helt okej säger jag. Mer en kul grej än en formidabel låt dock.

In Flames vet hur de ska göra för att sy ihop en bra skiva och lyckas återigen med ”Come Clarity”. Deras bästa verk någonsin flämtar folk. Bra, men inte bäst menar jag. Bara bra räcker dock långt i det här fallet.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Årets bästa 2011 enligt Sebastian Norling Rauhala
One Man Army And The Undead Quartet
In Flames (2001-11-16)
In Flames (2001-08-06)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner