Joyzine.se


Recension - Skiva

Style
Vill ha dej igen, 2009
Skivbolag: Sprinkler Productions
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2009-09-10
Hemsida: www.villhadej.se

Scenariot känns igen. När ett gäng som man långt bak i huvudet tror sig veta var en hitmaskin när det begav sig firar födelsedag och släpper samlingsalbum förväntar man sig fyrverkerier. Alltså i hits, inte nödvändigtvis pur musikalisk kvalitet. Samma sak gäller här. Jag tänker på Freestyle, som sedermera blev Style, som en grupp som verkligen sprutade ur sig stora hits (vilket de också gjorde om man ska se strikt till försäljningssiffror, listplaceringar etcetera), men det är en föreställning som kommer på skam när Greatest hits-samlingen ”Vill ha dej igen” snurrat några varv. Precis som vanligt med den här typen av skivor.

När de klassiska numren Fantasi, Det hon vill ha, Vill ha dej och inte minst Dover Calais (som jag fortfarande av rent nostalgiska skäl kan tycka är en rätt bra låt) betats av i början av skivan blir det nämligen mest tomt. Låt gå för att Style fortsätter att rada upp låtar som toppade listor och sålde i stora upplagor, men de gjorde det för att det stod Style på omslaget snarare än att det var minnesvärda låtar. Det visar sig ganska snabbt att just megahitarna som alla förknippar med bandet är det enda de egentligen har att erbjuda.

Som sig bör på den här typen av firarsamlingar (det är 30 år sedan Freestyle sparkade igång) har upphovsmakarna komponerat lite nytt material. Det visar sig direkt att allt gott har sin tid och att Christer Sandelin och Tommy Ekman gott kunde ha struntat helt i att sätta pennan till papperet och knåpa ihop Vill ha dej igen samt Säj det igen. Det är två tämligen meningslösa låtar och när Rix FM Festival packat ihop för gott för i år är det ingen som kommer minnas dem.

En samling med Style har väl ett visst värde. Det var trots allt ett band som satte många tonårshjärtan i brand när det begav sig. Men ska man vara helt krass hade det räckt med en ep för att samla det bästa bandet åstadkom.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Nikola Sarcevic
Svedberg & The Hillside Stranglers
Million Stylez (2007-01-01)
Discoteka Yugostyle (2013-05-04)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Stefan, 2009-09-19 22:12:36 (79.102.32.75)

Sorlig recension av Mikael M. Bored lägga av med uppdraget!

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner