Joyzine.se


Recension - Skiva

Amon Amarth
Twilight of the Thunder God, 2008
Skivbolag: Metal Blade
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2008-10-02
Hemsida: www.amonamarth.com

Det finns ett album i Stockholmarnas diskografi som utmärker sig mer än något annat på ett negativt sätt. Till och med bandmedlemmarna själva håller med om att ”Fate of Norns” från 2004 var en missräkning, trots att det paradoxalt nog var den som fick hjulen att börja röra sig på riktigt för orkestern. Efter potenta ”Versus the World” framstod ”Fate of Norns” som en såsig slaggprodukt utan egentligt bra låtidéer. En redig besvikelse.

Amon Amarth passade emellertid på att revanschera sig direkt. ”With Oden on our Side” som dök upp för två år sedan träffade rakt i plytet. Vikingfetischisterna hade hittat tillbaka till sina distinkta riff och intrikata låtstrukturer och jag föll som en fura. Med andra ord står vi på precis samma ställe som vi gjorde inför ”Fate of Norns” när det nu är dags att lösgöra ”Twilight of the Thunder God” och jag skulle ljuga om jag skriver att jag inte hyser en viss oro inför den här plattan.

Oron visar sig vara obefogad, även om plattan de första varven känns som en ansträngning i mängden. Amon Amarths speciella trademark lyser tydligt, men det är långt ifrån de starkaste låtarna de skrivit i karriären som serveras. Med tiden växer sig skivan emellertid stark. Stockholmarna vet hur de ska smörja sin publik och titelspåret är lika starkt som melodiska Guardians of Asgaard eller mangeleposet Where is Your God?. Däremellan är det dock lite tunt. Stabilt hantverk, men inga häpnadsväckande kompositioner.

”Twilight of the Thunder God” är ingen ny ”Fate of Norns”, men heller ingen ”With Oden on Our Side” eller ”Versus the World”. Det är stabil och småkul dödsmetall av melodiskt vikingasnitt med en tung sånginsats av Johan Hegg. Förmodligen alldeles tillräckligt för att gruppen ska fortsätta att växa med andra ord.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

The Haunted
House Of Metal 2012
Amon Amarth (2008-06-28)
Amon Amarth (2006-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner