Joyzine.se


Recension - Skiva

Come Sleep
The Burden Of Ballast, 2007
Skivbolag: Version Studio Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2008-04-01
Hemsida: www.comesleep.com

Postrock i all ära, men varför den här erbarmliga sången? Snubbarna i atmosfäriska Stockholmsgänget Lingua började enligt egen utsago komma upp med en mängd ”mörkt meditativa idéer” som inte riktigt platsade under det ordinarie gängets sound. Lösningen blev att starta Come Sleep. Ett band som utan någon som helst tvekan travar i fotspåren efter Neurosis och Isis och som skulle kunna vara riktigt bra.

Om det inte vore för sånginsatsen. Jag begriper inte meningen med att över musik som är så väl blytung som stämningsfull låta ett levnadstrött parkfyllo ta ton. Sången sänker ”The Burden Of Ballast”. Istället för att fascineras av intrikata detaljer eller bara svepas med av de svävande ljudlandskapen irriterar jag mig konstant på killen som kräks i mikrofonen.

Här försvinner hela idén med Come Sleep för mig. Det finns redan band som gjort den här musiken bättre och mer nyskapande, varför ska jag då lyssna på ett band som till råga på allt har en dålig sångare? Det är inte bara pretentiöst, det är småkasst också. Nej, satsa på Lingua istället, där gör sig de här snubbarna mycket, mycket bättre.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner