Joyzine.se


Recension - Skiva

Basically The Same
The long way out of silence, 2007
Skivbolag: Pullover
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2007-05-29
Hemsida: www.basicallythesame.com

Det är verkligen kul att se hur band som jag gjort bekantskap med via olika demoinspelningar också lyckas ta ett steg vidare och släppa bolagsbackade fullängdsskivor. De senaste månaderna har sådana gäng som Kid Down, Sonic Syndicate, Middleage och Grace.Will.Fall kommit fram, Intohimo ligger och väntar på recension och här är även en debut från folkpopgänget Basically The Same.

Här ställs jag dock omedelbart inför ett problem. När man, som jag, uppskattat demoskivorna väldigt mycket kan det vara svårt att tillgodogöra sig en glassigare fullängdsdebut. Det är precis vad som händer. ”The long way out of silence” lutar sig till stora delar mot låtmaterialet från demoansträngningarna ”Clear blue guardian sky” och ”Are you standing behind me?”. Fantastiska låtar således. Men gruppen lyckas aldrig förmedla samma känsla som på sina demos.

Det är ett dilemma att göra nyinspelningar av gamla fullträffar. Speciellt om de som i Basically The Sames fall glödde redan från början. Jag hör inte samma hjärta och själ, samma oborstade vilja på ”The long way out of silence” som på demoskivorna. Det hela är lite för tillrättalagt och med lite för mycket säkerhetsmarginal. Tyvärr.

Att jag blir en aning besviken på gängets skivdebut grundar sig naturligtvis i ofantligt höga förväntningar. Välsvarvade demos förpliktigar. Men givetvis kan jag inte motstå grymma poplåtar som Another Lie eller The Day Is Now nu heller. Basically The Same gör väldigt behaglig folkpop som spelar an på sin lyssnares känsliga sidor.

Det är då det slår mig. Inspelningarna på ”The long way out of silence” kan mycket väl vara desamma som på demoskivorna, med den skillnaden att en illvillig master tagit udden av dem. I så fall borde mastraren läxas upp och det omedelbart.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Basically The Same ()
Basically The Same (2006-07-29)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner