Joyzine.se


Recension - Live

Johnny Flynn
Accelerator, Stockholm
2008-06-24
Av: Johannes Ådén
Publicerad: 2008-07-02
Hemsida: www.johnnyflynnmusic.co.uk

Johnny Flynn har den äran att öppna 2008 års Accelerator. Det är som vanligt i början av större tillställningar: folk trycker sig mot väggen och verkar göra allt för att inte synas. Det kan inte vara en lätt uppgift för Johnny, men han klarar det med bravur, mycket på grund av att han utstrålar sådan charm att hela han känns som en stor kram. Inga divalater här inte, utan ren och skär kärlek till musiken, till publiken. Johnny, som ser ut att vara 16 men egentligen är 25, verkar vara den absoluta svärmorsdrömmen. Välkammat hår, flanellskjorta och en trevlig ton är det som gäller.

Konserten börjar trevande, ja till och med lite sövande, och jag tror att vi mest ska få en uppvisning i vilken hyvens kille Johnny faktiskt är, utan några större musikaliska utsvävningar eller kontraster. Detta antagande visar sig dock vara så fel det kan bli längre fram i konserten, då Johnny och hans band The Sussex Wit (där hans syster är medlem) bjuder på engelskt inferno med höga cellotoner, körer bortom all kontroll och vilda batterister. Johnnys blyghet, som bland annat yttrar sig i när han ber om ursäkt när han måste stämma sina instrument, vägs upp av bandets kompromisslöshet. Även om grunden ligger i amerikansk folkmusik så klarar de av att sätta en personlig prägel på det hela.

Få verkar ha hört talas om Johnny förutom en hängiven skara längst fram. Hans sympatiska framtoning (det ser så mysigt ut när han lite förläget tittar ner i golvet och ler efter att publiken visat sin uppskattning) och hans uppenbarliga musikaliska begåvning gör att det kan vara så att jag om 5 år kan säga ”jag såg honom redan på Accelerator 2008”, när han är omåttligt stor.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Årets bästa skivor 2008

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner