Joyzine.se


Recension - Skiva

Machinery
Degeneration, 2007
Skivbolag: Last Entertainment
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2007-08-14
Hemsida: www.machinery.se

Det inleder bra. Det nakna öppningsriffet i Salvation for sale lovar en thrashig riffattack. Produktionen känns precis rätt avvägd för det hänsynslösa ställningstagande som väntar. Förväntningarna ökar för varje enskild sträng som bänds. Ända tills Michel Isberg tar ton och effektivt slår hela illusionen av en vital thrashdebut i spillror.

När väl sångaren presenterat sig som en medelmåtta börjar även resten att falla isär. Det dröjer inte länge förrän jag inser att ”Degeneration” är en medioker fullängdsdebut. Det är ett bevis på att man i största möjliga mån ska låta musikstilar vara sig själva, så länge man som band inte sitter på extraordinär skicklighet. Att som Machinery försöka mixa ihop thrash med skitnödig heavy metal (för jösse namn lyssna på Isberg!) är alltså inte att rekommendera.

Stockholmarna har några ganska trevliga riff, det ska inte förnekas, men som helhet är låtmaterialet på den här debuten ganska urvattnat. När det dessutom är halvdant framfört – det ligger hela tiden ett stråk av osäkerhet i botten – blir intrycket inget vidare. Produktionen som jag till en början identifierade som avskalat rå på ett positivt sätt visar sig dessutom vara för klen och kraftlös för det thrashigare materialet. Lägg ihop ett och ett och förstå att Machinery skickas raka vägen tillbaka till replokalen med bakläxa.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Elegant Machinery (2008-01-01)
Ottilia Säll ()

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner