Joyzine.se


Recension - Skiva

Firstborn
Old Machinery (ep), 2014
Skivbolag: Egen utgivning
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2014-05-07
Hemsida: firstbornofficial.com

Jag älskar utveckling. När unga band som man har haft ynnesten att följa under en längre tid plötsligt blommar ut och visar att de lärt sig något längs vägen.

Därför blir jag glad av de fyra spår som Firstborn levererar på ”Old Machinery”. För här visar den mjukmetalmanglande orkestern (hej Spineshank!) att de tagit lärdom av tidigare snedsteg och faktiskt hittat sig själva mitt i ett ganska strömlinjeformat och sönderspelat sound.

Sångaren Marcus Carlzon har fått ta en hel del stryk för sin sång, både som frontman i Firstborn och tidigare gänget A Hole Inside. Både från mig och från andra. Ofta med all rätt. Han har varit för gnällig och saknat det som man i brist på bättre ord brukar kalla för just det. Men nu har han hittat rätt. En bra bit på vägen kommen är han hur som helst, för sånginsatsen på ”Old Machinery” är mogen och med mycket känsla.

Således ser jag en stor utveckling hos bandet som alldeles snart för tredje gången ska ge sig ut på Europaturné. Ännu mer asfalt under däcken och rutin under bältet och gänget kanske rent av börjar skriva hits till nästa inspelning.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Firstborn (2012-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner