Joyzine.se


Recension - Live

In Flames
Metaltown, Göteborg
2010-06-19
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2010-06-20
Hemsida: www.inflames.com

Anders Fridén har satt på sig sina allra finaste vita kläder och In Flames har svetsat ihop en föredömligt varierad setlist som rymmer så väl en mängd hits som några överraskningar, men tyvärr räcker inte det när svensk ljudbyråkrati och Göteborg Stad pissar på gruppen och alla tusentals som kommit för att lyssna på dem.

Ljudet är inledningsvis så löjeväckande lågt att allt vad atmosfär heter går förlorad. Det ordnar förvisso upp sig med speltiden, men ljudvolymen når aldrig den nivå som hade varit nödvändig. Som om ljudfascisterna står och flinar hela konceptet Metaltown rakt upp i ansiktet. Det tar udden av In Flames, det går inte att komma ifrån.

Men sen ska det också sägas att det här knappast är någon av den framgångsrika gruppens bästa spelningar sett utifrån den egna prestationen. Det är svårt att sätta fingret riktigt på varför, men det känns lite tamt. Kanske är det bara ljudet som spökar, kanske är avsaknaden av Jesper Strömblad trots allt mer kännbar än vad gruppen hoppats eller så är det Anders Fridéns nya frisyr och helskäggs-look som är grejen, men In Flames är inte på topp när de för andra gången på tre år avslutar Göteborgs finaste hårdrocksevenemang.

Vi som sett gruppen ohälsosamt många gånger muttrar över att pyrotekniken, trots att den är riktigt mastig, är mer återhållen än vanligt, men gläds samtidigt åt att ett helt gäng låtar från ”Clayman” smugits in i setlistan. Det genererar naturligtvis pluspoäng. Studsmattan i Only for the weak är klassisk och Bullet Ride och Pinball Map kommer i tät följd. Det är mumma för själen, precis som införlivandet av Satelites & Austronauts.

Det ska väldigt mycket till för att In Flames ska anses vara dåliga och det är de naturligtvis inte den här kvällen heller. De är bara mänskliga. En lite blekare kopia av sitt rätta jag och att det ändå räcker till en ganska trevlig konsertupplevelse säger det mesta om det här bandets storhet.

En löjeväckande låg volym till trots.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Getaway Rock Festival 2013
Det väntar en vass rocksommar
In Flames (2008-01-01)
In Flames (2011-11-19)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Alexander, 2010-08-13 22:18:09 (81.231.66.24)

Jag har sett IN FLAMES 6ggr nu och jag anser inte heller att detta var ngn speccieltt överaskande show: Inte för att Gnälla men Utan Jesper Strömblad så är det svårt att hetta In Flames! Björn Lirar men klarar sig inte själv och ersätaren var ett rent jävla skämt! Och ljudet! men här man Trigger, Only For The Weak, Pinpole Map, System, Reroute To Remain, Dead End, Alias, Take This Life, Eraser så gråter man av kärlek vilka mästerverk! men det förlåter inte ljudet och saknaden av jesper!

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner