Joyzine.se


Recension - Skiva

Bourbon Boys
Shotguns, Trucks & Cattle, 2013
Skivbolag: Despotz Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2013-01-20
Hemsida: www.bourbonboysofficial.com

”Drinkin whiskey ain't no crime” sjunger Pär Hulkoff i Pour Some Bourbon On Me, det sammanfattar det här bandet ganska väl. När trion Hulkoff, Buffeln och Jonas Kjellgren manglar statisk och krigisk industrihårdrock i Raubtier dricker de hembränt, när de slår sig i lag med Kenneth Seil (Scar Symmetry) i Bourbon Boys är det fortfarande tal om drucken musik, men av betydligt mer whiskeymarinerad art.

Ni som hängt med i svängarna det senaste året vet att det här är Hulkoffs countryprojekt, där han uppenbarligen fått med sig hela styrkan av rovdjurskrigare. Det är ett utforskande av den musik som herrn gärna sitter hemma på kammarn och spisar och det görs med så väl yviga gester som stort mod. Bourbon Boys ber verkligen inte om ursäkt för sin existens utan vänder med amerikanskt svulstiga manér ut och in på alla typer av referenser de kan hitta i genren och dess omgivningar.

Det gör att ”Shotguns, Trucks & Cattle” (för övrigt en fras ur förstasingeln Hillbilly Heart) är en ganska bred och mångfacetterad platta. Bitvis rör det sig om reflekterande country, bitvis om ystert banjo-latjolajban och i vissa låtar blir det lite väl mycket honkytonk-rockabilly av det hela. Bourbon Boys blandar och ger och som allra bäst är de när en rockig approach får stå som botten. Då snackar vi om nämnda Pour Some Bourbon On Me och inledande Beast Of Bourbon som båda är riktigt smarriga stycken.

Debutplattan för det här projektet är ojämn, men i de starkare numren är det verkligen musik att dricka en och annan whiskey till. Att ett gäng som vanligen ägnar sig åt bistert karg metal kan prestera så här pass svängig musik är dessutom väldigt glädjande.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Bourbon Boys (2013-01-01)
Bourbon Boys (2012-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner