Joyzine.se


Recension - Skiva

Poleshift
In our opinion, 2009
Skivbolag: Forest Records Sweden
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2009-07-30
Hemsida: poleshift.se

Det är lätt att spela slimmad rockmusik som flörtar en aning med grunge och spänner musklerna på ett sätt som är typiskt amerikanskt. Man behöver inga extraordinära musikaliska talanger eller sångröster av stål. Däremot är det oerhört svårt att verkligen imponera inom genren. Alla kan lira, men få kan briljera.

I grund och botten handlar det nämligen om att skriva de allra vassaste låtarna, dem som envist sätter sig på hjärnan och indoktrinerar ett helt folk. Creed skrev några sådana under sina storhetstid, Takida skrev Curley Sue och surfar fortfarande på den vågen trots ett i övrigt tämligen mediokert material och Poleshift från Överkalix har ännu inte ens kommit i närheten av att skriva en sådan låt.

Debutalbumet ”In our opinion” är en slö och slätstruken historia där kompetent men anonym rockmusik tillåts breda ut sig över elva likriktade spår. Det blir helt enkelt aldrig intressant när killarna spelar, detta trots att de gnetat på under många år i jakt på ett spännande uttryck. Bara det säger väl lite om hur svårt det är att imponera inom den här kommersiella genren.

Att låtarna är det allra viktigaste är förstås viktigt att påtala, men en sångare av hög rang eller i alla fall en sångare med något väldigt originellt i rösten är i princip lika viktigt. Patrik Landin är ingen sopa, men han är definitivt ingen stjärna heller. Hans röst i samklang med musiken ger snarare ett sömnigt än ett briljant intryck och då är det inte konstigt att slutresultatet låter slentrianmässigt.

Jag hade kunnat skriva några uppmuntrande ord om att hårt jobb och förfinande av arrangemang säkert kan ta Poleshift mot toppen i framtiden, men det vore att hyckla. Visst kan grabbarna spela bra och skriva skapliga låtar, men jag tror tyvärr inte att de kommer att räcka till inom den här genren hur mycket de än arbetar. Så tuff är verkligheten och så pass intetsägande är ”In our opinion”.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner