Joyzine.se


Recension - Skiva

Flogging Molly
Speed Of Darkness, 2011
Skivbolag: Borstal Beat Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2011-06-06
Hemsida: www.floggingmolly.com

Enträget fortsätter Flogging Molly att mata ut sin irländska dryckespunk för arbetarklassen. Men när det nu blivit dags för en femte fullängdare känns det som att det börjar gå lite väl mycket på rutin.

Detta trots att hela konceptet på ”Speed Of Darkness” är en bitsk kommentar om den ekonomiska krisens USA med biltillverkarstaden Detroit som mittpunkt. Sin vana trogen loskar Flogging Molly uppåt och laddar sina kompositioner med en energi och ett driv som understryker att de faktiskt menar vad de säger.

Men ändå. Det känns som att vi har hört det här några gånger för mycket nu. Dave King och hans mannar kan det där med folkmusikförstärkt punk där frontmannens fru Bridget gnider fiol så det står härliga till, men det låter som att det går lite för mycket med autopiloten påslagen. Just likt genrepolarna Dropkick Murphys har Flogging Molly svårt att ta sin grej till nästa nivå, något som man ändå måste kunna förvänta sig av en orkester som släpper sin femte fullängdare.

Här finns ett gäng rökare som inte är fy skam (Revolution är utan tvekan en av dem), det vore lögn att skriva något annat. Har man inte bekantat sig närmare med Flogging Molly tidigare kan ”Speed Of Darkness” säkert uppfattas som en frisk fläkt. Men jag vill ha mer. Det räcker inte med välsvarvade punksnärtar när det hörs att King pusslat ihop skivan med vänsterhanden.

”Speed Of Darkness” är ett helt okej album, men rutin är sällan särskilt roligt i längden.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

West Coast Riot 2010
West Coast Riot 2008
Flogging Molly (2008-01-01)
Flogging Molly (2010-06-17)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner