Joyzine.se


Recension - Skiva

A Beautiful Friend
Novella, 2013
Skivbolag: Birds Will Sing For You Enterprises
Av: Anna Enkvist
Publicerad: 2013-12-03
Hemsida: www.abeautifulfriend.se

Du kanske inte har hört Pelle Ekerstam som är mannen bakom A Beautiful Friend förut. Men du kanske har hört hans stråkarrangemang när du har lyssnat på Jennie Abrahamson eller Shout Out Louds? Nu har han valt att lägga stråkarrangemangkrutet på en egen skapelse, nämligen hans tredje album som fått namnet ”Novella”.

Att Pelle har en helt klanderfri och klar sångröst står helt klart bara några ynka sekunder in på albumet. Det är inte många sångare som sjunger på ett sådant säkert, jordnära och enkelt sätt som han gör. Därför är det synd att en sådan röst får bära ett väldigt tungt lass genom att försöka rädda upp situationen och få de åtta singer-songwriterlåtarna att etsa sig fast i minnet.

Albumets alla låtar återspeglar hur bra sångröst han har och att han kan det här med stråkarrangemang. Lite då och då, som i exempelvis i Romeo, lyser hitmakarpotentialen igenom men sedan går allt vilse. Det händer ingenting. Det kommer aldrig något som verkligen lyfter albumet. Trots att ”Novella” är lite mer fartfyllt än Ekerstams tidigare album gör låtarna inte några större utsvävningar och det känns anonymt och bitvis lite för återhållsamt.

Efter många genomlyssningar är det den där sammetslena och behagliga rösten som gör det djupaste intrycket och bär upp albumet. På något sätt känns det orättvist att en sådan stor röst får backa upp något som inte alls spelar i samma liga, något som stundvis känns intetsägande.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Frida Andersson

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner