Joyzine.se






Recension - Skiva

Karl Frank
Distorted Memories, 2008
Skivbolag: Red Star Community
Av: Johannes Ådén
Publicerad: 2008-03-30
Hemsida: www.myspace.com/karlfrank

För det första är Hello Ian Curtis en riktigt, riktigt bra titel på en låt. För det andra är Karl Franks debutalbum ”Distorted Memories” ännu bättre än så, speciellt när drivans blomma inte har smält ner och dött än. Vi pratar svenskt, vi pratar skånskt, vi pratar lo-fi. Vi pratar minimalism så att det förslår. Dessutom pratar vi det bästa svenska debutalbumet så här långt i år.

Drömska landskap, mörkt, ljust, lågt, piggt. Allt det där som bra electronica står för. Musik bestående av lager på lager, ljudmattor att rullas in i, distorterat (o)ljud. Det mysigaste jag har hört i år. (Jag vet inte vad det blev av den här recensionen. Med Karl Frank i stereon blir det lätt så.)

Till råga på allt; ”Karl Frank Made Me Do It”. I veckor hade jag gått och bävat inför något som jag visste skulle bli extremt smärtsamt, men ändå tvunget att göras. Efter en snabb genomlyssning av ”Distorted Memories” (albumet är bara dryga 25 minuter) bestämde jag mig att jag banne mig skulle göra det nu, och visst gjorde jag det. Musik klarar kanske inte av att flytta berg, men väl rulla några stenar från toppen. Jag tror inte på ”musik som förändrar världen”, mer ”musik som förändrar en individ”. Jag kommer alltid vara skyldig Karl Frank. Om du har vägarna förbi Småland, sväng förbi så bjuder jag på bullar.

För övrigt finns ”Distorted Memories” gratis och helt lagligt som nedladdning. Ta chansen, upptäck något nytt.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Karl Frank ()

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.se



artiklar / krönikor
recensioner