Joyzine.se


Recension - Skiva

Perfect Gift
Black truth (ep), 2006
Skivbolag: Sound Level
Av: Daniel Arosenius
Publicerad: 2007-03-20
Hemsida: www.perfect-gift.se

Från studentstaden Uppsala kommer Perfect Gift som har haft en hel del spelningar sedan skivkontraktet med Sound Level/Dead Frog signerades och ”Black Truth” släpptes i juli 2006. Skivbolaget är ett independentbolag av den mindre kalibern med bland annat den forne A-teens-medlemmen Amit Paul i sitt stall.

Med sin stadiga blandning av rock med popinfluenser visar Perfect Gift från första stund var skåpet skall stå. Sångerskan Sandra Brodin har en kraftfull röst som graciöst smälter samman med de smakfullt arrangerade stämmorna som gitarristen Magnus Backström sjunger. Alla skivans fyra spår är vackert melodiösa och synnerligen smakfullt framförda, det märks tydligt att det här gänget har erfarenhet och kan sin sak. Det råder inga tvivel om att de är influerade av band som Audioslave, Foo Fighters och inte minst Incubus. De balanserar ständigt på gränsen till att ha inspirerats i överkant.

Gång på gång återkommer jag till tanken att Perfect Gift ligger lite väl nära sina inspirationskällor musikaliskt sett för att kunna sticka ut i mängden av snarlika band. Visst, kompetensen finns där och ”Black Truth” kokar av energi och viljestyrka, men jag hoppas att bandet i fortsättningen satsar på att utveckla den dynamik och variation som det suveräna öppningsspåret Half A Man visar prov på. Där har Perfect Gift funnit något eget som de kan utveckla vidare. Andra spåret Sparkle är också intressant och synnerligen potent, medan skivans två sista spår passerar i det närmaste obemärkt förbi.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Perfect Gift ()

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner