Joyzine.se


Recension - Demo

A Hole Inside
Steps we have to follow
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2009-10-13
Hemsida: myspace.com/aholeinside

Demons titel är en metafor för att bandmedlemmarna vill ta sitt band och sin musik så långt som det bara går och hela tiden flytta fram gränserna för vad som är möjligt. Jag tror på dem. Det verkar inte råda någon tvekan om att de är väl medvetna om hur hårt jobb som krävs för att komma någonstans och till skillnad från många andra demoband är materialet som de skickar med sin demo ytterst genomtänkt. Här finns spaltade framtidsplaner, en kortare biografi och ett högupplöst bandfoto (synd bara att de missar att bifoga en webbadress). Det andas professionalism och inte minst en obändig vilja att nå ut.

Förmodligen är bandet lika väl medvetet om att de är långt ifrån hemma ännu. ”Steps we have to follow” visar upp ett band som varken har nått sin högsta nivå som musiker eller helt och hållet hittat sitt personliga uttryck ännu. Däremot hörs ett gäng unga herrar som verkligen vill och försöker och sådant uppskattas alltid.

A Hole Inside flackar mellan ren metalcore och akustiska lägereldsvisor. Däremellan ryms mer episka stycken som med god vilja kan beskrivas som postrock och lite klatschig hardcore. Gemensamt är att allt känns en aning valpigt. Inte på något sätt dåligt, men heller inte helt övertygande. Det krävs lite mer svett i replokalen och ett lite tydligare ställningstagande inför vad bandet egentligen ska lira för att det här ska falla på plats fullständigt.

I sångaren Marcus Carlzon har A Hole Inside dock en oslipad diamant. På den här demon har han en tendens att låta lite väl söt i vissa partier, men när rösten tagit stryk av lite fler skrikiga spelningar och allmänt dekadent leverne kommer den att utvecklas till något att minnas.

Det blir mycket spännande att se om den målmedvetenhet som ändå finns här kommer att leda gruppen till det eftersträvade slutmålet.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

A Hole Inside ()

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Kinnabo, 2009-10-14 15:18:17 (217.210.98.122)

Jag skulle vilja tillägga att de är otroligt seriösa med sitt band! Sångaren Marcus Carlzon sjunger ju även i det finska bandet "Split second eyes wide" och kör även lite eget med gitarr å sång.. När Marcus skickade över sina första låtar som han spelat in med sin mick på datorn så trodde man absolut inte att han ens skulle sjunga i band... Men efter seriös sång träning så har han förbättrats otroligt mycket det senaste åren!! Hoppas verkligen att de lyckas att få ut en skiva inom de närmsta året! Lycka till grabbar!

TRIXXIIIII, 2009-10-14 01:01:08 (83.248.106.151)

Kan väl även tilläggas att man kan njuta av herrarna på Spotify. Lycka till med resten gubbar!

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner