Joyzine.se


Recension - Live

Gormathon
Metallsvenskan, Örebro
2012-05-26
Av: Sebastian Norling Rauhala
Publicerad: 2012-05-28
Hemsida: www.gormathon.com

Gormathon

Nej, Gormathon är inte ett sydstatsrock-gäng även fast sångaren Tony Sunnhag och basisten Kalle Svedåker ståtar med respektingivande kalufser och skägg värdiga ZZ Top. Det är, i brist på bättre beskrivning, death metal spelad med klassisk hårdrock-känsla. Tony Sunnhag kör med hippie-stilen (barfota, bar överkropp och shorts), men ser mer hårdare ut än Hulk Hogan med sin uppsyn.

- Vi är från hårdrockens Mecka; Bollnäs!
- Det sägs att vi hårdrockare inte kan sjunga om kärlek. Watch me motherfuckers, säger han i inledningen till hjärtekrossaren Love is a motherfucker.

Bandet känns nästan lite för stora för att lira på festivalens minsta scen Stage 3. Är man dessutom signade av Bonnier-ägda metalbolaget Supernova Records så har man allt lite pondus i låtmaterialet.

Främre publikraden verkar vara inbitna fans, då de sjunger med i varje fras på Lens of guardian och Skyrider. Man premiärspelar också kommande singeln Land of the lost, där gitarristerna Stefan Jonsson och Peter Sonefors bjuder på en imponerande fingerdans i låtens huvudriff.

Gormathon är för jävla bra för att inte bara bli större efter detta. Håll utkik efter dessa herrar under året.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Gormathon (2010-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


William, 2012-05-29 07:26:57 (78.72.92.81)

Kolla in deras nya video: http://www.youtube.com/watch?v=nfpsWTM8KdI&feature=relmfu

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner