Joyzine.se


Recension - Skiva

The White Stripes
Under Great White Northern Lights, 2010
Skivbolag: Third Man Records
Av: Erik Högkvist
Publicerad: 2010-10-06
Hemsida: www.whitestripes.com

”Under Great White Northern Lights” är tvåmannabandet The White Stripes första officiella livealbum. Materialet spelades in under deras sommarturné i Kanada 2007 och utöver släppet på CD och LP, gavs en dokumentärfilm ut där liveframträdanden blandas med övrigt material som filmats under turnén.

Det som jag om och om igen fascineras av när jag lyssnar på The White Stripes är att de lyckas få det att låta som att de är ett helt fyra-femmannaband, trots att bandsättningen egentligen bara består av Meg White på trummor och brodern Jack White på gitarr och sång. Jag tycker att det finns något oerhört bra i The White Stripes musik, men jag kan inte riktigt sätta fingret på vad det är. Jag skulle dock tippa på att det är en kombination av skickligt låtsnickeri, Jacks extremt skitiga, men sköna gitarrsound och Megs taktfasta trummande.

Själv har jag aldrig riktigt förstått mig på det här med att spela in livespelningarna under en hel turné och ta någon låt här och där och sätta ihop ett album. När jag lyssnar på ett livealbum vill jag gärna ha konserten i sin helhet. Men i just det här fallet tycker jag det fungerar ganska bra ändå. Är det bra så är det.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

De bästa skivorna 1999
Johnossi

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner