Joyzine.se


Recension - Skiva

Hearse
In these veins, 2006
Skivbolag: Dental Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2006-11-14
Hemsida: www.hearse.se

Hearse är ett sådant där band som egentligen borde vara bra, som har fina förutsättningar, men som aldrig får till det. Fjärde albumet ”In these veins” är bara en fortsättning på det korvstoppande som pågått hela bandets karriär.

Renommerade musiker som sångaren Johan Liiva och trumslagaren Max Thornell borde ha mer fingertoppskänsla än att mata ut trött standarddöds. Jag kommer inte ifrån föreställningen att herrarna sitter på någon form av kreativt kapital. Men nu börjar även jag tvivla. ”In these veins” innehåller – liksom det mesta annat gruppen gett ifrån sig – profillös dödsmetall modell smygmelodiös.

Hearse är hela tiden steget efter. För ett gäng år sedan hade de kunnat komma undan med det här stycket grötig dödsmetall. Idag har både jag och kidsen hört alldeles för mycket inom genren för att intressera oss. Vi kräver det bästa, det som faktiskt sticker ut och greppar tag hårdare än allt annat. Det är inte Hearse!

För är det något trion lider av är det att musiken inte gör något avtryck. ”In these veins” är en samling låtar utan något som engagerar. Det är som sagt profillöst och känns mer nittiotal än något annat. Johan Liiva brölar statiskt över den irriterande otydliga produktionen (fy skäms Dan Swanö!) och enda gången något annorlunda inträffar är när bandet seglar iväg på ointressanta soloeskapader.

Jag tror bestämt att jag börjar tappa tron på Hearse. Fler än fyra chanser kan en sådan här grupp helt enkelt inte få. Förmågan att bli något mer än standard finns uppenbarligen inte där, trots förutsättningarna. Trots en ganska tunn sånginsats hade Liiva förmodligen större chans att lyckas med sidoprojektet Non-Exist för några år sedan.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Hearse (2009-01-01)
Songs For The Sleepwalkers (2012-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner