Joyzine.se


Recension - Live

Sonic Syndicate
Metaltown, Göteborg
2008-06-27
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2008-06-30
Hemsida: www.sonicsyndicate.com

Falkenbergs Sonic Syndicate har en svaghet som liveband. Det egna materialet. Det kanske kan låta som en märklig invändning, men i förlängningen är det faktum att det mesta låter precis likadant det som skiljer Sonic Syndicate från de riktigt stora. Det spelar liksom ingen större roll vilken låt de väljer att servera när allt är anrättat på precis samma sätt och allt håller god klass, men inget sticker ut på riktigt stjärnmanér. Det är välfriserad radiometal rätt och slätt.

Som scenspektakel har ungdomsligan dock växt ut till en riktigt underhållande akt och framförandemässigt finns inget att anmärka på. Greppet att använda två sångare blir en riktig succé i liveformat då ingen sång faller bort eller blir så där fånigt klen. Dessutom är främst Roland Johansson väldigt begåvad. Killen klarar växlingarna mellan aggressivt skrik och skönsång på ett förvånansvärt bra sätt, utan att ta hjälp av några bedrägliga backtracks. Det genererar omedelbart pluspoäng i min bok. De enda backtracks Sonic Syndicate begagnar sig av är lite synthbakgrunder och det hjälper bara upp musiken.

Bortsett från de vid det här laget ganska uttjatade kompositionerna från debutalbumet "Only Inhuman" (ja, jag vet att "Eden Fire" är det egentliga debutalbumet, men det tycks vara begravet och bortglömt i skivkatalogsträsket, förmodligen skivbolaget Nuclear Blasts förtjänst) klämmer gruppen av Japan-bonusen från samma platta och en ny komposition från antågande albumet "Love and other disasters". Den låter...precis som det gamla materialet ungefär. Inget nytt under solen med andra ord, men å andra sidan knappast någon besvikelse.

Sonic Syndicate är en väldigt stabil öppnare på Metal Towns första dag och även om spelningen aldrig lyfter till de högre höjderna har jag svårt att tro att någon i den unga publiken går därifrån besviken.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Trästockfestivalen 2010 - fredag och lördag
Metaltown 2008
Sonic Syndicate (2007-01-01)
Sonic Syndicate (2007-07-14)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner