Joyzine.se


Recension - Skiva

Killerchaps
Lingua Franca, 2008
Skivbolag: Adore Music
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2008-09-02
Hemsida: www.killerchaps.com

Historien förtäljer att knappt någon av medlemmarna i Killerchaps kunde spela när gruppen startade för knappt två år sedan. Ändå blev flera singlar från debutplattan utmanare på Trackslistan och den Borås-bördiga gruppen gjorde sig ett namn, åtminstone marginellt. Hur det egentligen ligger till med den där spelskickligheten kan jag inte svara på, men det är utan tvekan en story som passar utmärkt att applicera på slarvigt spelade ”Lingua Franca”.

Jag blir ärligt talat inte helt klok på den här plattan. Å ena sidan skänker det lite vingliga framförandet en skön nerv till musiken. Killerchaps spelar inte illa, men det lite trevande och smått osäkra sätt de har att lira gör att det hela känns väldigt genuint. Å andra sidan får jag känslan av att gruppen inte riktigt brytt sig om att jobba klart. Att de komponerat en sång, sett den som klar och gett sig på nästa utan att egentligen tänka efter om någonting kunnat göras bättre. ”Lingua Franca” rymmer några potentiella, men outnyttjade hitar för mycket för att jag ska vara helt nöjd.

Men i och för sig, den skramliga och småglada variant av rockmusik som står på orkesterns meny behöver inte vara hjärnkirurgsmart för att fungera. Det räcker oftast med energi och några trevliga melodier för att få en publik att hoppa och det får man ändå säga att Killerchaps har. Speciellt i hitmelodin Bits and pieces som borde vara nästa singel ut om någon på bolaget tänker rätt.

Med en gnutta brittisk avighet, amerikansk eftertänksamhet och svenskt popunder får Killerchaps det hela att fungera riktigt bra. Lägg lite halvsvajig instrumenthantering på det och det blir faktiskt en aning eget.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner