Joyzine.se


Recension - Demo

Mist
On High Heels
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2008-07-17
Hemsida: myspace.com/mistband

Jag har själv varit med och spelat in en platta hos Martin Holmström i Peekaboo Studio. Det är en skittrevlig kille som är en riktig jävel på att klippa. Med sin digitala inspelningsteknik har han förfinat den konsten och får minsta lilla felspel att låta utmärkt. Tyvärr är han väl lite mer av en ljudtekniker än renodlad producent. Annars hade han bett Mist vända i den trånga studiodörren med uppmaningen att det aldrig funkar att fokusera på för många musikstilar samtidigt.

Speciellt inte om man inte är något vidare bra på att skriva låtar. Mist ger sig på subtil Pusjkins-rock, popballader och något som ska lika funk i My baby blue, men det där extra saknas hela tiden. Tjejerna skriver helt enkelt inte låtar som är spännande nog. Jag fastnar inte en enda gång under de fem låtarnas speltid.

Att mixa sången jättehögt är kanske inte heller någon vidare bra idé om man har en sångerska som bara framstår som skränig. Jag kan inte påstå att Martha Brauer sjunger falskt, men det finns någonting i hennes röst som fungerar avstötande. Hennes sång upplevs bara som jobbig och bidrar knappast till att förhöja redan från början svaga låtar.

Hade Mist lagt materialet helt och hållet i händerna på mr Holmström och låtit denne klippa och vända precis som han ville är det möjligt att det blivit en annan femma. Men i Mists egen version är ”On High Heels” bara ännu en onödig demoinspelning som knappast kommer göra världen glad. Mediokert var ordet.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Edda Magnason
Sextonåringar sover inte, de tar Siesta!
Mistie (2004-01-01)
Pompei Nights (2011-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner