Joyzine.se


Recension - Skiva

Ophthalamia
Dominion, 2012
Skivbolag: Soulseller Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2012-04-08
Hemsida: ophth.free.fr/music/ophthalamia.html

Jag förstår absolut poängen med återutgivningar. Att rusta upp ljudet på tidlösa klassiker för att den så fina musiken ska kunna vara njutbar även i vår moderna tid. Däremot förstår jag inte poängen med att återutge skit. Att mastra om var och varannan platta och ge ut dem på nytt bara för att man kan. Vem blir gladare av det? Vem blir gladare av att nån hafsat igenom mastertejperna till Ophthalamias ”Dominion”?

I sann bajsnödig skivbolagsanda slår Soulseller fast att det här är en ”absolute black metal classic”. Hade så varit fallet hade det varit synd om genren. ”Dominion” innehåller tämligen grå black metal som låter tam trots att ljudet har restaurerats sedan den ursprungligen gavs ut av No Fashion Records 1998. Det finns inte mycket minnesvärt att hitta här även om musikanterna, med djupa rötter i den svenska scenen, naturligtvis är skickliga.

Just det där med rötterna i den svenska scenen är annars ganska intressant. Efter att bolaget fortsatt att pompöst kalla gänget för legendariskt kryper de själva till korset och bekänner att well, det är legendariskt för att medlemmarna har förflutet i gäng som Dissection och Abruptum. Som om det skulle vara något som berättigade en återutgivning av den här ganska onödiga skivan.

Ett gäng snudd på olyssningsbara replokalsinspelningar som inkluderats gör mig inte direkt mer imponerad.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner