Joyzine.se


Recension - Skiva

Babian
Heja dom som vinner, 2012
Skivbolag: Heptown Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2012-11-22
Hemsida: www.babian.nu

Ett av Sveriges mest spattiga liveband är tillbaka med en ny inspelning. Återigen ställer sig Babian alltså på barrikaderna för att slå ett slag för den skånsksjungna galenrocken och passar på att ge musikindustrin både en och annan känga på kuppen.

Musikaliskt är det ungefär som vanligt. Spattig och energisk rock där de riktigt skarpa kompositionerna saknas men där intensiteten är mer än nog för att göra det lite småkul i några lyssningar. För att då inte tala om hur det gör Babian som klippta och skurna för liveformatet.

Textmässigt är det också ungefär som vanligt. Ämnesvalen må skifta, men det tokroliga finns närvarande i lyriken och det skånska uttalet gör att man knappast bommar på att det är just Babian det handlar om. Om man inte får för sig att det är bob hund förstås.

Apropå bob hund så har Babian förmodligen aldrig tidigare låtit så mycket som just föregångarna som de gör i inledningsspåret Ung man. I Peter Pan låter orkestern nämnda hundar para sig med Doktor Kosmos och i Tillbaks i business smyger det sig in några patenterade Randy-gitarrer. Så visst händer det en del som överraskar en aning även på den här plattan.

Mest på läppen, när ni snackar med undertecknad, faller emellertid Domstol. Det är egentligen den enda låten från skivan som hänger sig kvar i medvetandet när speltiden är över. För i slutändan är det ungefär som det brukar med Babian, ytan är mer påtaglig än innehållet och det gör att det är roligare att uppleva leveransen live än på skiva.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Babian
Siestafestivalen 2010
Babian (2010-01-01)
Babian (2010-05-28)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner