Joyzine.se


Recension - Demo

Deathember
Demo 2010
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2011-01-14
Hemsida: myspace.com/deathemberband

Huddinges Deathember är ett bra exempel på hur det kan vara lämpligt att bygga upp sitt band för att faktiskt lyckas nå ut till och imponera på en bredare publik. Många färska band är så ivriga att de kastar sig in i studion med de första fyra låtar de komponerat och spelar in en demo som sen egentligen inte imponerar på någon alls.

Så gjorde inte det här kollektivet. Istället spelade man live och deltog i en rad olika musiktävlingar innan man si så där två år efter starten valde att sätta det här materialet på tejp. Följaktligen är det som hörs på ”Demo 2002” ordentligt genomarbetad och köttig metal som andas så väl pondus som självförtroende. Deathember vet vad de gör och de gör de riktigt skickligt.

Man skulle kunna kritisera gardet för att originaliteten lyser med sin frånvaro, men vad skulle det tjäna till? Gossarna erkänner själva att de kokat ihop det finaste från In Flames, Meshuggah och Strapping Young Lad för att finna något som låter galet. Det innebär att de landar särdeles nära den smällfeta brygd Dez Fafara ägnar sig åt i Devildriver nuförtiden. Något som naturligtvis inte kan betraktas som något annat än en komplimang från min sida.

Efter ett sångarbyte har man dessutom synnerligen skicklige Tobias Sandin bakom mikrofonen. Han lyfter de tre redan starka bitarna på ”Demo 2010”.

Det enda som egentligen står ivägen för gänget är det ordvitsigt tramsiga bandnamnet. Men inte heller det är någon bitande kritik för det är ju helt uppenbart sådant de gillar nere i Tyskland. En marknad som Deathember naturligtvis bör ha i sikte.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Deathember (2011-01-01)
Deathember (2013-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner