Joyzine.se


Recension - Skiva

Sonic Surf City
Pororoca!, 2010
Skivbolag: Killer Cobra Records
Av: Anna Enkvist
Publicerad: 2010-11-10
Hemsida: www.sonicsurfcity.com

Sonic Surf City tog en paus från musiken. Den pausen blev över ett decennium lång men nu frälser åter de svenska musiksurfarna världen med sin egen variant av surfmusik. Deras nyaste skapelse bär samma namn som den största vågen på Amazon-floden och betyder: Det stora förstörande oljudet. Att säga att ”Pororoca!” är ett stort förstörande oljud skulle vara att ljuga lite väl mycket, för det är glatt och trallvänligt och så långt ifrån oljud som man kan komma.

En del vibbar som vissa låtar förmedlar gör att det känns som att Sonic Surf City är surftrashpopens svar på De Lyckliga Kompisarna. Visst är det lite tramsigt och flamsigt på vissa håll men på något sätt passar det in, för det här är glad sommarmusik. Och sommarmusik ska inte vara gravallvarlig, för vem orkar egentligen vara allvarlig och stel när sommaren pumpar runt i ådrorna?

Bandet har förärats med en klubb i Osaka som bara spelar deras låtar. Jag har aldrig varit där och kommer förmodligen aldrig åka dit, men jag kan tänka mig att det är en av klubbarna på denna jord som har de gladaste besökarna som någon någonsin har skådat. Surfs up!

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Sonic Surf City (2013-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner