Joyzine.se


Recension - Live

Rise Against
West Coast Riot, Göteborg
2010-06-17
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2010-06-19
Hemsida: www.riseagainst.com

Skicklige hockeybacken och nyblivne Stanley Cup-mästaren Niklas Hjalmarsson bleknar och skyndar sig snabbt av scenen efter att Tim McIlrath kallat in honom i en homage till Sverige och sin hemstads hockeylag. Rise Against kommer från Chicago och vill förstås passa på att uppmärksamma sitt hjärtas lag och dess svenska lirare nu när de äntligen efter år och år i bottenträsket lyckats kapa åt sig ett eftertraktat mästerskap.

Det är en av många hyllningar av andra den här kvällen. Rise Against har själva växt till att bli ett megaband, men det enda Tim McIlrath tycks ha att säga är goda saker om andra. I princip allt hans mellansnack går ut på att berätta hur bra alla andra band på festivalen är och hur fantastiska deras inspiratörer är och...ja när det inte finns fler band att hylla får till och med en hockeyback duga som hyllningsoffer. Det blir ganska tjatigt efter ett tag.

Lite som Rise Against själva faktiskt. Klädda helt i svart drunknar kvartetten mot den likaledes svarta bakgrunden på den alldeles för stora scenen och den hittiga punkrock de svarvat ihop i modern tid tenderar att bli ganska enformig. Gruppen har det i sig, det är känslan, men de lyckas inte riktigt förlösa den här konserten.

Kanske beror det på att Tim McIlrath inte riktigt verkar vara vän med sin röst denna kväll. Något som blir ytterst påtagligt när Dennis Lyxzén dyker upp på ett kort gästspel och fullkomligen tar över scenen. Så väl sång som uppträdandemässigt.

Men nu ska vi inte sitta här och vara alltför bittra. Det är ändå ingen bortkastad tid att spana en timme på Rise Against. Gruppen har långt kvar till ett liveuppträdande som står i paritet med dess popularitet, men låtmaterialet är hemtrevligt och stämningen gemytlig. Den allsång som utbrister i balladhiten Hero of War är dessutom gåshudsframkallande och ett sådant där konsertögonblick som man tar med sig lång tid framöver.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Union Square
West Coast Riot 2010
Rise Against (2011-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


swamp, 2010-06-22 10:23:48 (88.206.204.37)

Mikael Mjörnberg, du verkar juh vara ganska efterbliven, någon som du ska inte skriva om ett band som rise against, du kan juh hålla dig till robyn i stället !

Boston, 2010-06-21 23:11:53 (95.209.135.28)

den pantade fan som skrev dehär borde skjutas..!

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner