Joyzine.se


Recension - Live

David Sandström Overdrive
Trästockfestivalen
2009-07-17
Av: Johan Norström
Publicerad: 2009-07-24
Hemsida: myspace.com/davidsandstromoverdrive

Där Deportees misslyckades med att handskas med solljuset verkar David Sandström Overdrive frodas i detsamma. Redan i inledande Leni Leni tangerar de stämningen på Nordanås gräsplan. En smula festivalbakfullt, men att sitta i solsken för att njuta av musik är vad alla är här för. Att Sandström själv är en otrolig charmig frontfigur gör inte saken sämre. Han verkar vara på ett lekfullt humör denna fredagseftermiddag. Bland annat bråkar han med fotograferna i fotorännan genom att gång efter annan posera längst fram på scenen för att kort därefter backa ur deras sökare och skratta.

Till slut får dock även fotograferna vad de vill ha, Sandström axlar manteln som rockhjälte och bjuder ut såväl sin Flying V som sig själv för fotografering. Efter denna starka inledning kommer dock något av en mellanlandning, när Sandström hänger av sig gitarren verkar det ta ett tag innan han känner sig bekväm i situationen och det blir tydligt att bandet i övrigt är ganska anonymt på scen, bortsett från trummisen Oskar Sandlund som tar så mycket plats det är möjligt att ta bakom ett trumset.

Må vara att mittenpartiet av konserten känns som en transportsträcka, slutet är väl värt väntan. En otroligt explosiv Buckle Up väcker mig ur min ”sitta-i-gräset-och-solen”-koma och därefter känns David Sandström Overdrive som det bästa som hänt mig. Tyvärr är det bara en låt och ett extranummer kvar. Men tre låtar i den kategorin är inte fy skam.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

David Sandström Overdrive
Trästockfestivalen 2009

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner