Joyzine.se


Recension - Skiva

Vervain
Gammal skate/ny hardcore (ep), 2011
Skivbolag: Nobleway Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2011-10-18
Hemsida: myspace.com/vervainhc

Titeln på Malmö-ligans snärtiga ep säger ganska mycket. I högt tempo och med påflugen intensitet utforskar gänget vass hardcore på ett klart intressant sätt.

I dryga nio minuter och över fem spår går Vervain loss för allt vad tygen håller. Lyriken är på svenska och leveransen är snudd på furiös. Skånepågarna manglar, men är ändå nog med att inte tappa den melodiösa aspekten av musiken. Följaktligen är ”Gammal skate/ny hardcore” ändå ganska lättlyssnad för att vara hård hardcore rätt i plytet.

Nu är Vervain visserligen inte i närheten av att vara lika tunga, men i flera partier får jag vibbar av gamla Falköpings-manglarna Sengaija (lyssna bara på den trevande gitarrslingan i Svart galla). Jag blir rent av så inspirerad att jag är tvungen att plocka fram och nostalgilyssna på den gamla samlingsdemon ”Kanske så hårt att det inte kan kallas för musik”. Det är ett gott betyg åt Vervain och dess nya hardcore.

Är det någon invändning jag har är det att sångaren, som kallar sig Francke, ibland låter lite för valpig. Jag har svårt att förklara det närmare, men några bitar hade behövt en lite grövre och mindre trallpunkig sångapproach.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Vervain ()

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Farbror Benny, 2011-10-20 21:54:38 (79.138.131.101)

Valpig?????ska 101kg farbror Benny slå någon på flabben?

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner