Joyzine.se


Recension - Skiva

Michael Katon
MK, 2006
Skivbolag: Provogue Records
Av: Christian Stenbacke
Publicerad: 2006-02-07
Hemsida: www.katon.com

”…beware of the boogieman from Hell, Michigan or you’ll end up Boogiefied!” Jag älskar verkligen fördomar. Än mer när de verkligen är befogade. Fast på ett bra sätt. Omslaget på Michael Katons senaste platta, ”MK”, visar en idolbild på boogiemannen själv med en lejonman som heter duga och en förförisk blick som får damerna (målgrupp 40 +?) att smälta. Helt underbart.

”MK” är en skiva innehållandes tio bluesrocklåtar i sann boogiestil, Michael Katon är en man som vet hur man river av svängiga riff och snirkliga solon. Det finns inget som helst nyskapande i denna typ av musik eller plattan som helhet, det handlar om att förädla något redan existerande. Låtar som Diablo Boogie, Rock ’n’ Roll Man, Whiskey Hill, Motorcycle Blues etcetera är praktexempel på hur musik i den här genren ska spelas, Katons hesa whiskeyröst sitter som gjuten och slide respektive munspel används allt annat än sparsamt.

Vad som ändå förvånar mig lite grand är att trots plattans enformighet finns det något som gör att jag sitter och stampar takten och trummar lite lätt med pekfingrarna på skrivbordet. Tanken slår mig, det svänger ju! Det här är en platta som jag skulle kunna tänka mig att ta fram och lira när man har whiskey- och pokerkväll med polarna. En retrotripp tillbaka till ett aldrig upphörande 70-tal.

Med ”MK” upplever jag återigen tjusningen med att upptäcka musik och genrer som jag normalt inte skulle lyssna på i någon större utsträckning och sedan finna resultatet högst lyssningsbart. Den här skivan får mig rent av att vila styra kosan till Nashville, Tennessee, och öppna min alldeles egna whiskeysaloon!

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner