Joyzine.se


Recension - Demo

Middleage
Out of reach
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2004-11-30
Hemsida: www.middleage.nu

Wow, här har vi något lovande. Ynglingarna i Middleage hanterar instrument med bravur och tycks ha hittat en någorlunda egen musikalisk nisch. Synd då att de slarvar bort de goda intentionerna med anonyma låtar och identitetslösa arrangemang.

Det blir alldeles för mycket ”stapla bitar på varandra” och alldeles för lite struktur. Bra uppslag slarvas bort i ointressanta låtar. Eller det kanske snarare borde kallas kollage. Middleage saknar en röd tråd och det är synd för det hörs att här finns potential. Jag tror att killarna skulle må gott av att sluta tänka och bara ösa. Citat som ”De tänker väldigt mycket på att varje låt ska ha en egen karaktär” och ”De beskriver själva sin musik som känslig och djup” hämtade från promobladet vittnar om ohälsosamma pretentioner. Tonåringarna måste komma ner på jorden för att lyckas.

Den egna beskrivningen ”melodiös grunge rock” är ganska träffande. Här finns lite Bush, lite Creed och lite Pearl Jam, men även en del Tool och banne mig en rejäl nypa industriflörtar. Utan inblandning av keyboards. Om Middleage bara får putsa på sin musik kommer de bli ett riktigt bra band. Trots en fin melodi som Superficial mind är de dock bara halvvägs på vägen.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Middleage (2007-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner