Joyzine.se


Recension - Skiva

The Blackout Argument
Decisions, 2007
Skivbolag: Lifeforce Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2007-09-11
Hemsida: www.theblackoutargument.com

Jag har gott förtroende för herrarna på Lifeforce. Tillsammans med italienska Scarlet är de det europeiska bolag som lyckats kliva fram som bäst de senaste åren. Från ganska medelmåttigt till något riktigt bra. Men när de börjar orera om hur trist det är med stereotypa band med stereotypa sound i en pressrelease som behandlar just ett stereotypt band med ett stereotypt sound blir det mest fånigt.

För snälla Lifeforce-tyskar, ingen kan med något som helst allvar påstå att The Blackout Argument skulle vara ett originellt band! Inte för den sakens skull dåliga, men i definitiv avsaknad av ett eget sound. Någon form av realistiskt tänkande och självinsikt får man faktiskt ha när man skriver pressreleaser.

Med den spyan avklarad kan vi snabbt konstatera att ”Decisions” är en lättsmält liten historia. Det har hörts förut. Kaxiga hardcoreutbrott och tvålfager refrängsång körs samman i en produktion som är tillräckligt putsad för att alla fjortonåringar där ute ska kunna älska skivan. The Blackout Argument ger sig rent av på en akustisk ballad a la Green Days Time of your life och kommer undan med det.

All credit till bandet för den rock n’roll-känsla som bär upp skivan. Intensiteten är det inget fel på och flera av bitarna är riktigt medryckande i allt från brottarriff till refränghookar. Men som sagt, det är lite för lättsmält. Lite för anonymt för att jag ska minnas särskilt mycket när skivan slutat snurra.

Det mest originella som ryms på skivan är några tämligen misslyckade ambientexperiment (tänk prat över trist brus) som dyker upp mot slutet. Är det dem Lifeforce-snubbarna syftar på borde de sannerligen omformulera sig.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

The Blackout Argument (2009-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner