Joyzine.se


Recension - Skiva

Raubtier
Pansargryning, 2014
Skivbolag: Despotz Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2014-02-04
Hemsida: www.raubtier.se

Någon gång tar dieseln slut. För Raubtier är den tiden uppenbarligen kommen nu. På ”Pansargryning” skjuter Haparandas främsta metalkrigare med lösa skott.

Pär Hulkoff och hans pansarkrigare från den karga vintern tycks inte kunna ta sitt koncept längre än vad man redan gjort. Genom tre plattor har Raubtier hamrat hård men samtidigt festligt yster metal med brutala texter, listig humor och inte så lite medryckande melodier. Den rättframma korsningen mellan Rammstein och Drängarna har gått hem ordentligt i stugorna. Men nu, februari 2014 är det inte så kul längre.

Raubtier har kört fast. ”Pansargryning” är ett rapande av gamla idéer, statiska låtar och fantasilöshet. Bandet står och brötar på tomgång utan att kunna utveckla sitt koncept ytterligare. Man gör samma sak som tidigare en gång till, men med betydligt sämre material. Det gör klyschigt döpta ”Pansargryning” till en högst umbärlig skiva. Det är egentligen bara Leviatan som är nära att nå upp till tidigare stordåd.

Med den beskrivningen har ni väldigt klart för er hur den här skivan låter. Raubtier känns igen, i beskrivningens mest negativa bemärkelse. Det känns lite tråkigt, men alla koncept har förstås en livslängd och kargt Haparanda-mangel med kriget i kikarsiktet har uppenbarligen nåt sitt bäst-före-datum vid det här laget.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Hultsfredsfestivalen 2009
House of Metal 2014
Raubtier (2012-01-01)
Raubtier (2009-07-09)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner