Joyzine.se


Recension - Skiva

Brainpool
The Last Christmas (CDs), 2013
Skivbolag: Adrian Recordings
Av: Ricky Holmquist
Publicerad: 2013-11-26
Hemsida: https://soundcloud.com/adrianrec/brainpool-the-last-christmas/s-sVxHD

Brainpool (ja du läste rätt) är tillbaka. Gruppen som i stort sett var svensk popmusiks flaggskepp under ett antal år på 90-talet. Brainpool som numera är en trio visar sitt första livstecken sen rockoperan ”Junk” 2004.

Livstecknet visar sig i form av en julsingel. The Last Christmas (nej inte den) är en låt som innehåller alla tänkbara ingredienser för att en låt ska dofta och kännas jul. Det är bjällerklang, det är inbjudande kyrkklockor, jag kan nästan svära på att man hör ett vackert snöfall också. Textmässigt är det en vacker upplyftande historia som på det allra mest briljanta sätt lyckas baka in både berg i Afghanistan, Iranska öknar och en uppmaning att man inte mer behöver oroa sig. Det är så enkelt, banalt och så otroligt smittande glatt. I mina öron en blivande julklassiker.

Så när jag i fortsättningen under mina morgonrutiner skrapar rutorna på bilen, så ska jag ha denna låt i öronen. Då vet jag att de högljudda svordomarna istället kommer att bytas ut mot stans största leende när jag skrapar bort nattens istäcke från rutorna. Det är det bästa betyget jag kan ge en låt.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Sandy Mouche

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner