Joyzine.se


Recension - Demo

Terrortory
S/t
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2005-09-20
Hemsida: www.terrortory.com

Det här är ett oerhört ambitiöst verk. ”S/t” har ett med demomått mätt briljant ljud och musiken framförs på ett imponerande vis. Sen må det vara hänt att Terrortory (bortse från det fåniga bandnamnet) har analyserat sina låtar en och annan gång för mycket. Vänt på komponenterna onödigt många gånger och fyllt demon med lite väl många pretentioner, men det kan jag köpa i det här fallet.

Norrlänningarna pumpar fram en hybrid mellan death metal och thrash, i midtempo. En riktigt bra sådan. De hänger sig också åt en del progressiva bitar, främst vad gäller arrangemang och låtuppbyggnad. Jag kommer att tänka på Opeth , jag gillar inte Opeth. Även Vintersorg fladdrar förbi i kulissen, jag gillar inte Vintersorg. Men jag gillar Terrortory. Det kan tyckas märkligt, jag förstår det inte själv, men det är fakta.

Det har dock tagit sin tid. Det är en krävande inspelning som måste ges just tid. De första gångerna sa den inte mycket till mig, men intrycket har växt. Den atmosfäriska metalbrygden har en nerv som imponerar. Det adderas dessutom en del elektroniska inslag som inte är tokiga alls. Lägg till de nämnda referenserna även Dark Tranquillity och Solar Dawn så förstår ni förmodligen inte alls hur det låter, men har ändå fått en fingervisning i rätt riktning.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Årets bästa 2011 enligt Joyzine.se
Terrortory
Terrortory ()
Terrortory (2011-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner