Joyzine.se


Recension - Demo

Terrortory
One dead morning
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2007-09-04
Hemsida: www.terrortory.com

Norrländska Terrortory brottas med samma problem som så många av sina genrekamrater (och då snackar jag så väl demo- som kontrakterade orkestrar). De är duktiga musiker och har god koll på vilket sound de är ute efter. Men det där lilla extra som tar låtarna ur anonymitetens vagga och ut i uppskattningens ljus saknas. ”One Dead Morning” är en i mångt och mycket imponerande demo, men norrlänningarna förmår inte riktigt ta det sista steget.

Senast jag recenserade Terrortory hörde jag både Opeth och Vintersorg i musiken. Det gör jag inte den här gången? På ”One Dead Morning” nöjer sig gruppen med att påminna om ett oinspirerat Dark Tranquillity med en och annan The Haunted-influens. Det är kompetent rätt igenom, men utan något som verkligen fäster.

Jag är inte alls ute efter att gruppen ska göra något revolutionerande med sitt sound och börja experimentera. Det skulle förmodligen bara göra dem sämre. Att de har hittat sin nisch är uppenbart och jag gillar den. Nu gäller det bara att lyckas skriva de där riktigt vassa låtarna också.

Av två låtar håller jag mastodontlånga Concept: Anarchy, komplett med ett skönt atmosfäriskt parti, som den bästa. Terrortory kommer en bra bit med sin söliga dödsmetall, men än finns det mer att ta av och viktigare låtar att skriva.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Discouraged Fest
Trästockfestivalen 2010 - torsdag
Terrortory (2011-01-01)
Terrortory ()

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner