Joyzine.se


Recension - Skiva

Royal Republic
We are the royal, 2010
Skivbolag: Bonnier Amigo
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2010-02-08
Hemsida: www.wearetheroyal.com

Bra rock ska vara energisk, lite småsmutsig och precis lagom korkad. Precis det är kriterier som Royal Republic lever upp till när de är som bäst på debuten ”We are the royal”.

När The Hives, Franz Ferdinand och Green Day förenas i en välskräddad produktion slår det gnistor om Malmögänget. Det är intensivt, melodiöst och rakt på sak utan så mycket som en tillstymelse till eftertanke. Hårt och kaxigt, men samtidigt refrängbaserat och balanserat. Att Royal Republic har en väldigt hög högstanivå och potentialen att frälsa så väl radio som dansgolv och festivalscener står utom alla tvivel.

”We are the royal” är en bra platta, men det är en bit mellan de riktiga topparna. Det är ett faktum som får de riktigt lysande låtarna att glänsa ännu mer, men som också gör att det känns lite ojämnt. Som de debutanter Royal Republic är har de inte skrivit tretton skitbra låtar, utan kanske bara hälften så många.

De riktigt fina bitarna med bitskt gitarrarbete och kaxig sång är verkligen värda att höras (och ni lär säkerligen inte kunna undgå singlarna när de får fäste hos radion). Speciellt hjärndöda favoriten Underwear. Som helhet har Royal Republic dock en bit kvar till toppformen. Även om de är en god bit på väg.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Where The Action Is 2011
Popadelica 2011
Royal Republic (2011-06-28)
Royal Republic (2011-05-07)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner