Joyzine.se


Recension - Demo

Cardiac Arrest
Vicious intent
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2005-09-13
Hemsida: www.cardiacarrest.just.nu

Bortsett från de töntiga samplingarna i början på varje låt känns det som om Cardiac Arrest har hittat helt rätt den här gången. I alla fall vad gäller formen. Bättre ljud än på ”Vicious Intent” har de inte haft tidigare och Greven får för första gången ut max av sina röstresurser. Sången är helt klart det som briljerar mest på den här inspelningen.

Det som sviktar är istället låtmaterialet. Cardiac Arrest har tagit ytterligare ett steg bort från influenserna (läs i första hand Entombed ) mot något betydligt mer eget. Det är självfallet positivt och ”Vicious Intent” är inte på något sätt dålig. Den är bara lite för anonym. Helt okej metaltugg, men inget bestående som man kommer ihåg.

Av fyra spår är det Demon och Liar som förtjänar att nämnas. Svängig och trevlig stonermetal som trallar rakt igenom huvudet, från ena örat till det andra. Cardiac Arrest kan sin grej och är absolut ett gäng som förtjänar lite uppmärksamhet, vilket jag också tror de kommer få med den här inspelningen. Den andas professionalism. Jag anar dock att bandet tar mitt påpekande att deras musik är mer hemtrevlig än tuff och ondskefull som något helt annat än en komplimang.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Cardiac Arrest ()
Cardiac Arrest ()

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner