Joyzine.se


Recension - Demo

Cabin 76
S/t
Av: Sebastian Norling Rauhala
Publicerad: 2012-01-21
Hemsida: soundcloud.com/cabin-76

…och här trodde jag att det skulle bli väldigt dystert. Både omslaget till Cabin 76s digitala debut och låtarnas tema om döden och att använda tiden du har kvar rätt, bådar först om att det blir en studie i svärta.

Istället är det sju snälla poprock-dängor framförda med lagom glatt humör. Inledaren Dream låter som den inspirerats av en biltur till västkusten med The Posies och Gyllene Tider (!) i stereon och I’ll fly away tar en avtagsväg mot country-trakter.

Det är hela tiden väldigt småtrevligt, förutom Kneel down som vågar sig på att föra in lite dissonans i versriffet och refrängraden ”when it’s all said and done/gonna get myself a gun” så det nästan blir lite otäckt ett tag. Man går hela tiden och väntar på den där känsloexplosionen, men det håller sig på mattan hela vägen.

Det är inte några duvungar bakom instrumenten, utan gänget består av musikanter med erfarenheter från bluescoverbandet King Keso och Bark. Så hantverket och låtsnickeriet är gediget och man har lagt ner tid på styckena.

Men tyvärr blir det inte mer än en gillande nick åt att ett gäng gamla hobbymusiker funnit tid och lust till att knåpa ihop några låtar som kan laddas upp på Soundcloud och Facebook för några ”gilla”-klickar från de närmast sörjande.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner