Joyzine.se


Recension - Skiva

The Wife
My Biggest Run, 2013
Skivbolag: Smog Productions
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2013-11-19
Hemsida: facebook.com/TheWifeOfficial?filter=3

Ibland tror jag att jag skulle behöva en regelrätt blogg. En plats där raderna kunde få breda ut sig utan något krav på form eller specifika förutsättningar. Fallet The Wife är ett typiskt sådant.

När jag lyssnar på ”My Biggest Run” har jag nämligen ingen lust alls att försöka beskriva musiken, hitta lämpliga referenser och rama in hantverket med ett klatschigt betyg som alla sedan kommer stirra sig blinda på.

Jag vill hellre berätta om hur fantastiskt skönt det är att lägga sig på soffan och läsa skönlitteratur med musiken i bakgrunden. Hur de lågmälda melodierna förstärker de känslor av värme som cirkulerar i min kropp till följd av angenäm saknad och hur lite jag egentligen bryr mig om att kunna skilja låtarna från varandra. Jag vill berätta hur vackert Natalie Johansson sjunger utan att jämföra och definiera hennes röst. Det räcker liksom med att den talar till mig.

Sådana där personliga saker som egentligen passar bättre i en blogg än i en recension (jag såg förövrigt en journalistgök på Twitter som härom dagen som gnällde just över att musikjournalistiken blivit alldeles för självbiografisk). För helt ärligt, just nu har jag inga bra referenser på fickan. Inga stereotypa formuleringar att plocka fram för att beskriva klassen på verket. Jag mår bara fantastiskt bra av den trevande americanamusiken på ”My Biggest Run” och vet ni vad? Det får räcka med det!

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner